top of page
tilbake tl toppen

NETTBRETTVENNLIG VERSJON

Erfaringer med Mediyoga

Hva sier noen av de som går på kurs hos Studio Balanse?

 

De er helt vanlige kvinner, og også flere menn, i alderen 20 år og oppover, de fleste i 50-60 årene! De har kanskje fått noen helseutfordringer med alderen i muskel og skjelettsystemet, kjenner på stress-symptomer som hodepine, dårlig søvn, stive skuldre eller en vond rygg. De føler seg ikke helt hjemme på et helsestudio, men kjenner at det er viktigere med alderen å holde kroppen i bevegelse for helsen, smidighet og styrke. På ullmatta, kan de synke inn i seg selv og bare «være» - i kropp og sinn, pust og bevegelse. 

Som en av yogisene sa så klokt:

"Når du er 50 er det viktigere å ha ro i sinnet, minst mulig vondt i kroppen og rekke ned til skolissene, enn å løpe 60 meter'n på 9 blank»

Dette svarte noen av de da jeg en jul spurte om noen kunne skrive ned sine tilbakemeldinger de hadde fortalt meg i løpet av høsten:

Anne Katrine:

Før gikk jeg til kiropraktor ca 10 ganger i året, etter at jeg begynte hos Studio Balanse, har jeg ikke vært der èn gang!

 

Kari:

Langtidsblodsukkeret har gått ned fra 11 til 6,4. Smerter i kroppen er veldig redusert og bruken av smertestillende halvert. Søvnen har også blitt nye bedre.

Bente:

Jeg trodde aldri jeg skulle gi meg helt over! Yoga hos deg i så gode omgivelser har gitt meg håp om å kunne klare å mestre dagene. Jeg puster dypere og tar meg i å stoppe opp og i å tenke på akkurat det. Man kan ikke være så mye for andre hvis man ikke selv finner balansen. Jeg fikk anbefaling fra Kysthospitalet etter et opphold der. Fysioterapeuten "min"hadde hørt om deg! Tusen takk. Du er kunnskapsrik og helt spesiell. Gleder meg til hver time.

 

Marit:

Med mediyoga og lange dype pust har jeg fått et redskap til å roe tankene og greie å slappe av. Bekkenet mitt er blitt rettere, det sklir ikke så fort ut igjen. Osteopaten skjønner ikke hva som hadde skjedd... Sist jeg var der skjønte han ingen ting, for bekkenet var helt rett, og det har han aldri sett på meg før. Håper det er begynnelsen på en vane... Jeg har gått der jevnlig i flere år, så det hadde vært fint om jeg kunne gå dit litt sjeldnere.

 

Gry:

Takket være medisinsk yoga er rygg og nakke SÅ mye bedre, masse skryt fra fysioterapeuten for alt den har gjort. God jul, gleder meg til 5 januar

 

Elisabeth:

Yoga timene har gjort at hverdagene som det er mange av føles mye roligere og har tilført meg energi. Deilig å kunne ta en avbrekk i uken og bare tenke på seg selv en times tid. Supert!

 

Main:

For meg gir Mediyoga meg ny energi og indre ro. Stivhet i rygg, nakke og muskulatur løses opp og gir bedre sirkulasjon og bevegelighet. MediYoga er altså godt for både kropp og sinn.

 

Anne Kamilla:

Medisinsk yoga er helt fantastisk for kropp og sjel - dette er noe alle burde prøve. Jeg har begynt å gjøre yoga hver morgen før jobb! Dette er en super bra start på dagen og gir meg en indre ro. Anbefales på det sterkeste.

 

Wenche:

Yogaen har gjort at jeg sover så mye bedre og slipper å ligge å vente på å sovne på kvelden (og natta) - det er deilig . Kjenner at hele kroppen syntes dette er bra for den, - og i tillegg er det et godt "frikvarter" i en hektisk hverdag.

 

Lise:

Jeg ble operert for kreft 2 ganger i 2014. Fikk cellegift i ca 4 måneder deretter. Jeg tenkte underveis at nå må jeg lete etter noe rolig noe, som gir trening og som gir mening i min situasjon. Jeg fikk fatigue (en form for utmattelse) etter cellegiften. Jeg falt ned av Slottsfjellet da jeg var 5 år, og siden har ryggen plaget meg veldig. Det første jeg merket med yoga var at ryggen min ble mye bedre. Det inspirerte meg til å ta ryggfleks daglig, en svært enkel øvelse som er lett å gjennomføre. Noe jeg fortsatt gjør, og gleder meg over min «nye» rygg. I høst var jeg en tur i New York, her gikk vi hele dagen. Hver dag tok jeg min ryggfleks, og ryggen kranglet lite.

 

Jeg er svært allergisk, og har i mange år bla. tatt kortisonsprøyter ved siden av piller for å komme gjennom våren. 2 år har jeg glemt å ta denne sprøyten, og da har det vært tøft å være meg. Denne våren i 2014 var ganske heftig med pollen, men jeg tok ikke sprøyter, allikevel merket jeg nesten ikke ubehag. Når det gjelder min fatigue, så plaget den meg ikke lenge. Jeg fikk beskjed om at det kunne gå opp til 18 måneder før den forsvant, for meg tok det 2- 3 måneder. Hver time med mediyoga er en nytelse, og jeg tenker at dette er noe jeg vil holde på med for alltid.

 

Jeg er så glad jeg har funnet deg og Mediyoga. Du aner ikke hvor mange penger jeg har brukt på bla. ryggen min, uten at jeg har fått noe som virker. Og nå kan jeg ha det så godt, også gjør det meg så godt. Det er "vinn vinn" det!

 

Margrethe:

Jeg tror ikke på julenissen, men jeg tror på medisinsk yoga. Det gjør godt for hele mennesket. Etter langvarig ryggproblemer med og nummenhet i et ben over 1 år, skjedde det. Etter 1 kurs med Medisinsk Yoga, aldri nummen i benet. Ryggen holdes i sjakk med ryggflex. Søvnen var dårlig før, men er noe bedre, men her kreves det at man jobber litt på egenhånd for bedre resultat. Noe som er veldig rart som jeg har lært meg er ved å holde fokus på lange dype pust takler jeg mange situasjoner bedre. Jeg har blitt en bedre svømmer, bruker pusten riktig. Jeg holder fokus på lange pust i begravelse, får kontroll på tårer og følelser. Fokuserer på pust hos tannlegen, og ting som er ubehagelig, etc. og da går det greit. Det høres rart ut, men dette må alle teste ut. Dette hjelpemiddelet har vi alltid med oss, og er gratis. Bruk det for hva det er vært. Så kjære nissefar, si til alle de du besøker: Gå til Nina og finn ro i kropp og sjel. Etter en time der svever dere ut igjen, mye lettere enn da dere la dere på matta.

 

Anne Cecilie:

Startet på medisinsk yoga fordi jeg er i en sykdomsfase av livet. Jeg har alltid likt å bevege meg og tenkte derfor at dette ville være veldig bra for meg. Og min opplevelse av medisinsk yoga er svært god! Jeg har opplevd trening og bevegelse på et nivå tilpasset min kapasitet. Jeg har tøyet muskler som ikke ofte er i bruk og føler at det er veldig bra for meg. Og ikke minst har jeg lært å puste skikkelig. Dype pust er veldig godt for meg! Jeg har benyttet teknikken ved legebesøk, tannlegebesøk og når jeg har vært svært sliten. Å komme til yogatime hos Nina er en opplevelse i seg selv. Det er stille, pent, levende lys og en god stemning. Behagelig musikk ledsager øvelsene, og det er enkelt å konsentrere seg og "være i" øvelsene. Nina er en svært dyktig instruktør og behagelig leder. Jeg gleder meg til flere yogatimer!

 

Hilde Irene:

Medisinsk yoga er ro , fred og mestring. Gir håp om framgang og bedring.

Julie:

Yoga er for meg min egen tid. Tid for avspenning og tid for å gjøre noe godt for kroppen! Et deilig pusterom i hverdagen.

 

Eva:

Yogatimene er "mine". Min tid til å gå ut av dagenes gjøremål og travelhet. Min tid, til bare meg. Dyp pust, mye dyp pust, behagelige øvelser, som gjør så godt for rygg og nakke, kropp og sjel. Meditasjon som løfter deg, eller får deg til å renske ut gruffet. Deilig begge deler. Drar derfra smilende og avslappet. God jul til dere alle og takk til Nina for den gleden du gir oss.

 

Astrid:

Medisinsk yoga og Nina gjør underverker for kropp og sjel.

 

Monica:

Medisinsk yoga er bra for kropp og sjel, og ett deilig pusterom i hverdagen.

 

Elin:

Medisinsk yoga har gitt meg en slags indre ro. Jeg føler meg roligere og puster langsommere (mer kontrollert). Siden jeg har ME, så har dette gjort meg veldig godt jeg anbefaler dette til de fleste.

 

Pernille:

Medisinsk yoga gir indre ro og balanse samtidig som det styrker kroppen. Utrolig deilig.

 

Hilde Marie:

Mediyoga timene er bestandig en positiv opplevelse. Kombinasjonen av pust, øvelser, avslapning og meditasjon gjør meg mer bevegelig og gir meg mer indre ro. Den eneste treningen som fungerer for meg over lenger tid. Anbefales!

 

Bente:

Yoga for meg er alt. Blir smertefri og jeg gleder meg til hver time. Det er sant som det sies : Kan du puste, kan du være med på medisinsk yoga og ikke minst Nina er topp, et nydelig menneske.

 

Line:

I en veldig hektisk periode på flere år har jeg har endellig etter mange år fått litt fri - et par timer i uka. Jeg valgte å bruke den tiden på Studio Balanse - Medisinsk Yoga & Bowenterapi og er så takknemelig for å bli kjent med hva Medisinsk yoga kan gjøre. Har ikke vært så mange timer enda, nesten 1 kurs. Men den største opplevelsen og gaven for meg har vært å finne en ro som jeg ikke har kjent på veldig lang tid. Jeg har lært å puste. Puste ned i magen. Finne ro. Noen ganger et øyeblikk, andre ganger litt lengre tid. Dette har gjort at jeg nå før jul klarte å levere en strålende oppgave (særemne) muntlig, noe jeg vet jeg ikke hadde fått til så bra uten å ha lært å puste og vært hos Studio Balanse - Medisinsk Yoga & Bowenterapi.. Så jeg vil takke ydmykt og stille for mulighten og starten på et nytt og bedre liv på mange områder. TAKK

 

Vera:

Kjempefornøyd med yogatreningen. Merker bedre søvn og mykere kropp. Trening med inspirerende Nina og god atmosfære. Deilige ullmatter å trene på.

 

Elisabeth:

Mediyoga er som et kinderegg for meg. Jeg har fått bedre pust og mykere kropp, men det beste er en indre ro. Dette blir man avhengig av. Takk, Nina

 

Anne Cathrine:

Har gledet meg til hver time onsdag kveld. Godt å komme inn i stemnningsfullt rom som er lunt og rolig med levende lys. Nydelig ullmatte, vakker musikk og fineste Nina. Denne stunden er bare min. Jeg skal puste og bevege kroppen. Ingen krav eller forventninger. Tankene mine får være i fred. Jeg puster inn energi og gir slipp på det som tynger meg. Føler sjelen blir renset og mine stive muskler blir smidigere. Jeg er takknemlig.

 

Ellen Margrete:

Takker Studio Balanse og Nina, for noen herlige kvelder i høstmørket med Medi Yoga. MEDI YOGA burde vært på BLÅ RESEPT! Gir deg en herlig søvn og en indre ro som medisiner ikke kan måle seg med. ANBEFALES til deg eller andre du er glad i.

 

Anne:

Jeg begynte på Mediyoga i høst fordi jeg sliter med kroniske nervesmerter. Som følge av dette sover jeg maks noen timer i døgnet. Min erfaring hittil er at jeg har mindre smerter og fått bedre søvnmønster. Er superførnøyd med dette.

bottom of page