top of page

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål. Finner du ikke svar på det du lurer på, kan du sende en melding herDu kan også stille generelle spørsmål på vår Facebook-side.

 • Hva er MediYoga og YinYoga?
  Mediyoga er en helhetlig terapiform hvor vi jobber med kroppen fra innsiden. Gjennom pust, enkle øvelser og meditasjon/mindfulness hjelper yoga deg å kontrollere stress og skape indre balanse. Yoga bidrar til avspenning og konsentrasjon, samtidig som du får økt energi, styrke, balanse og smidighet. ​ MediYoga har dokumentert effekt på rygg- og nakkeplager, stress, utbrenthet, høyt blodtrykk, migrene, depresjon, MS, inkontinens, stoffskifte, søvnproblemer, hjerte/lungpasienter og kreftpasienter. Fra 11. mars tilbyr også Studio Balanse eget kurs for gravide. Se mer informasjon her. ​ Yinyoga skaper fri flyt gjennom bindevev og energibaner, samt mobiliserer og styrker muskler og ledd. De myke stillingene som holdes over tid, nærer kropp og sinn med ro og energi og gir deg en følelse av å smelte inn i kroppen. Flytøvelser fra Tai chi og qi gong, er også med på å samle energi og stilne sinnet for urolige tanker og stress.
 • Er MediYoga noe for meg? Jeg er ikke myk, har en del helseplager og har ikke drevet med yoga før."
  Studio Balanse sin visjon er at "Alle skal føle seg vel og velkomne, uansett ståsted i forhold til helse og erfaring med yoga. All yoga og tilleggsaktiviteter skal ha et helsefremmende fokus". Dermed er svaret på spørsmålet JA! Studio Balanse tilbyr yoga som passer de fleste, uavhengig av alder og tidligere erfaring med yoga. Vi står ikke på hodet eller har beina på nakken, men gjør rolige og myke bevegelser og tøyninger som gjør godt for kropp og sinn. Timene tilpasses hver enkeltes mykhet, erfaring og helsetilstand. Et eksempel på dette er at man i medisinsk yoga kan sitte på stol i stedet for å sitte i meditasjonstilling på matta, som kan være vanskelig for de med for eksempel vonde hofter og/eller knær. Dette alternativet er det flere som benytter seg av. Det tilbys også MediYoga for gravide. Når det gjelder dine helseplager, kan Mediyoga vise til dokumentert effekt på en rekke helseutfordringer som rygg- og nakkeplager, migrene, stress, utbrenthet, høyt blodtrykk, søvn og fibromyalgi. Les mer om effekten på rygg, nakke og migrene her, og om andre helseeffekter ved MediYoga her.
 • Hvor lenge varer et kurs og hvor mye koster det?
  Alle kurs Studio Balanse tilbyr er på 9 ganger, der man har én yogatime à 75 minutter i uka i 9 uker. Standard pris på et kurs er kr. 1 485,- per person. Ungdom under 18 år og studenter får 15% rabatt. I tillegg er det 25% vennerabatt når to melder seg på kurs samtidig*. For mer informasjon om timeplan, påmelding og oppstart av neste kurs, klikk her. *Vennerabatten gjelder kun ved første kurs, og dere kan gå til ulike tider.
 • Er det noe spesielt man bør vite før yogatimen?
  Medisinsk yoga er enkelt og krever ikke mye utstyr eller forberedelse. Det er likevel et par ting du bør tenke på, spesielt dersom du er ny med yoga, og det finner du her.
 • Jeg kan ikke komme på en time, er det mulig å bytte?"
  Ja, det er i utgangspunktet mulig å ta igjen/bytte mellom timer dersom det ikke passer å komme på det kurset du egentlig går på. Muligheten til å bytte til ønsket time kommer an på hvor fullt dette kurset er, og bytte må skje innenfor samme kursperiode. For å kunne gjøre bruk av muligheten til å ta igjen/bytte en time, må beskjed gis senest dagen før. Send gjerne melding her.
bottom of page