top of page

Med gurkemeie blir livet helt GULL! 

 

Hvorfor er gurkemeie gull?

* En kraftig antioksidant * Avgifter leveren * Regulerer kolesterolet * Støtter fordøyelsen

* Styrker immunforsvaret * Demper betennelser * Beskytter mot en del kreftformer 

* Antiseptisk * Senker høyt blodtrykk * Nevrologiske problem * Hudproblem

 

Den aktive substansen i gurkemeie er curcumin. Optimalt utnyttelse av dette oppnås om du inntar det sammen med pepper. Bio-tilgjengeligheten av curcumin økes med opp til 2000% ved samtidig bruk av pepper. Jeg kverner derfor alltid godt med pepper i all mat og drikke der gurkemeie er ingrediens.

 

Gurkemeiepasta - basis for "alt" med gurkemeie:

1/2 kopp vann

1/4 kopp gurkemeie

Varm opp under omrøring og rør i 7-9 minutter på svak varme. Den skal ha konsistens som en litt tykk pasta. Når den er ferdig og avkjølt, har du den i et glass med tett lokk i kjøleskapet. Etter et par uker bør du erstatte den med ny, men intensjonen er at den er tom innen den tid. Pastaen kan du tilsette hva som helst, gryter, supper, ris, buljong osv.

Ninas gull-te: 

1 stor ts gurkemeiepasta (event pulver), 1 ts ceylonkanel, et dryss kardemomme, tynne skiver av ingefær, saften av 1/4-1/2 sitron, og 1 ts ren honning + et par runder med grovkværnet pepper (regelen er 10% av gurkemeiemengden). Alt blandes i en kjele med ca 3 dl vann (du kan bruke så mye som passer deg) og kokes opp til kokepunktet og lar stå å trekke en stund.  Jeg bruker økologisk ingefær og sitron + Kjartans rene honning. Du kan gjerne sile blandingen på vei opp i den store kosekoppen!

Jeg formidler fineste økologisk gurkemeiepulver fra Tyskland, se her

bottom of page