Økologisk gurkemeie
80 gr 

Økologisk ekte ceylonkanel

50 gr

    Kr 60,-
pr. stk.

 Kanel & gurkemeie - helsekrydder
Ceylonkanel og gurkemeie går for å være superkryddere for helsen. Begge er sterke antioksidanter og har en rekke gode egenskaper vi bør benytte oss av.
Ceylonkanel er ekte kanel og en av de sterkeste antioksidanter vi kjenner. Virker anti-inflammatorisk, redusere LDL-kolesterol og blodsukkernivået. Studier viser også at ceylonkanel virker gunstig for å motvirke Alzheimer, Parkinson og kreft.
Gurkemeie er kjent for å være ani-inflammatorisk, virke foryngende på huden, virke gunstig for tarmens bakterieflora samt bremse fettlagring slik at du går ned i vekt. I følge forskningen kan den også forebygge og redusere en rekke kroniske sykdommer, blant annet leversykdommer, diabetes og astma. I tillegg til at det kan redusere bakterielle virus.
Ninas gullte/gullmelk - styrker immunforsvaret, virker betennelsesdempende og øker forbrenningen
 
* ca 2,5 dl vann (lettest og friskest på smak) eller mandelmelk (mer fyldig og mettende)
* 1- 2 ts gurkemeie
* en god klype kayennepepper (best smak), evt. noen runder med pepperkverna 
* 1 ts økologisk ceylonkanel
* en dæsj kardemomme, for smakens skyld
* noen skiver frisk ingefær hakket i biter
* saften av 1/4 sitron, syrenøytraliserende for kroppen og demper smaken av gurkemeie
* 1 ts honning eller Sukrin Gold
Alt blandes i en kjele og varmes til kokepunktet. La ingefæren følge med opp i koppen, eller sil den ut. 
Jeg lager den alltid litt på slump, så smak deg frem, men ikke vær kjip på pepperet! Rådet er 1/10 så mye pepper som gurkemeie for at kroppen skal ta opp gurkemeien. 
 
Inspirert av oppskriften til Berit Nordstrands te med gurkemeie.

Copyright © 2020 Studio Balanse - Medisinsk Yogasenter i Tønsberg

post@studiobalanse.no   *   975 98 430   *   Org. nr. 911 596 938