top of page

 

Hytte på Gaustablikk

Ørnenipa Lodge er en laftet tømmerhytte på ca 150 m2, bygget i  2019. Den ligger i Ørnenipa hyttefelt i Vatnedalen, le- og solsiden på Gaustablikk. Ski in-ski out og panoramautsikt mot Kvitåvatn og Gaustatoppen.  
 

Her er lite overlatt til tilfeldighetene av byggdetaljer og interiør. God plass i stue og kjøkken, peis, garderoberom til yttertøy, 2 bad m/dusj og 6 soverom. Kjøkkenet er godt utstyrt med kopper og kar. 12 sengeplasser med nyere dyner/puter, ingen køyesenger. Varme i gulv i 1.etg. Stor terrasse  med sol fra morgen til kveld og mulighet for el-billading. Hytta er egnet til "storfamilien", vennegjengen eller til jobbsamlinger. Konferanserom kan leies på Gaustablikk høyfjellshotell.

Ørnenipa Lodge har en av de beste beliggenheter i Vatnedalen på solsiden av Gaustablikk. Det er ingen hytter foran som gir panoramautsikt til Kvitåvatn og  Gaustatoppen. Skiløypene går rett nedenfor hytta og herfra har man tilgang til hele løypenettet, både rundt Kvitåvatn og ved å ta Vatnedalsheisen opp på fjellet (gratis med langrennski). Helårs tursti/skiløype rundt Kvitåvatn ligger rett nedenfor hytta. Lysløype, flytene badstuer, sykkelutleie, kanoutleie, flere spisesteder, pub m.m. er noe av det Gaustablikk har å by på for sine gjester. 

Gaustablikk ligger i Tinn kommune, ved Rjukan. Avstand fra Tønsberg er 18,5 mil og det tar ca 2 timer og 45 min med bil. Området ligger ved foten av Gaustatoppen og omtales som en "godtebutikk", da det er mange muligheter for tur og friluftsliv her, både sommer og vinter.

Alpinanlegget og skiløyper er godt utbygget. Etter oppkjøp av hotell og alpinanlegg i 2018, ligger det planer for ca 3 milliarder i området de neste 10 år. Nylaget helårs tursti/skiløype rundt Kvitåvatn er ferdig og ligger rett nedenfor hytta, 2 flytene badstuer på vannet for isbading er også på plass. Planene inkluderer utvidelser av hotellet med bl.a. spa-avdeling, ny restaurant og kafè. Det mest spektakulære blir gondolbane til toppen av Skipsfjell med en restaurant på toppen med panoramautsikt helt til Hardangervidda. Jeg har vært innom showrommet ved hotellet hvor man ser alle planer og får på seg "briller" så det er som å sitte i restauranten å se utover i 360 grader. Helt rått blir det!Minst like spektakulært er planene om å binde sammen dagens slalomløyper med Gaustatoppen og Rjukan, slik at man kan kjøre helt fra toppen og ned til byen som står på verdens kulturarv liste!

Ta kontakt for spørsmål om pris og tilgjengelighet.

Les mer om Gaustablikk på på visitrjukan.com og gausta.com

Gaustablikk er en naturperle hele året. Vi har hatt hytte der i flere år, og blir bare mer og mer glad i området.

 

I 2019 bygget vi en ny og større hytte, som er ment til både privat bruk av oss og utleie til fjellglade folk - som vi håper liker hytta og dette fantastiske fjellet like godt som oss. Faktisk så godt at de ønsker å komme tilbake flere ganger og få litt "eierskap" til Ørnenipa Lodge, med de fordelene det er å kjenne hytta og oss som utleiere!

bottom of page