top of page

Energi i farta

Mat som passer i matboksen, på tur eller når du trenger et lite mellom-måltid!

Energibarer

med kokos og frø

Raw lavkarbo-barer

med kokos og matchapulver

Barene inneholder masse god næring som gir energi på en god måte uten å gi en stor blod- sukkerstigning. Her er oppskrift på en porsjon med kokosbarer og en porsjon med matcha-barer. Begge er helt uten gluten, melk, sukker, soya og korn og passer utmerket på et lavkarbokosthold og for deg som vil spise ren mat. Jeg bruker fibersirup gold som søtning, men den kan du bytte ut mot annen flytende søtning etter ønske, f.eks. honning, lønnesirup eller yaconsirup, men de vil ha noe mer påvirkning på blodsukkeret enn fibersirup.

Rå kokosbarer

Ingredienser:

- 100 g kokosmasse + litt ekstra å strø på toppen
- 2 ts kokosolje
- 2 ss fibersirup gold
- 1 ss kokosmelk
- vaniljepulver
- 1 klype salt – jeg bruker kun himalayasalt i all matlaging
- 5 dråper stevia - kan sløyfes
- kakaonibs - kan sløyfes eller byttes ut mot hakkede sjokoladebiter

Fremgangsmåte:

  1. Kjør kokosmasse, kokosolje og kokosmelk i en food-prosessor til du får en kremet konsistens. Tilsett fibersirup, vaniljepulver, himalayasalt og stevia, bland sammen og smak til underveis.

  2. Ha massen over på et bakepapir og form til en stor avlang firkantet bar. Sett i kjøleskapet til baren har stivnet og rut deretter opp i ønsket størrelse. Oppbevares kaldt, men tåler fint en tur i veska og kan nytes i løpet av dagen.

Rå Matchabarer
Ingredienser:

- 100 g Kokosmasse
- 3 ts kokosolje
- 70 g valnøtter
- 3 ss fibersirup gold
- 1 klype salt - jeg bruker himalayasalt
- 1 ts matchapulver
- Smeltet sjokolade, 70% til topping - kan sløyfes!
 

Fremgangsmåte:

  1. Kjør kokosmasse og kokosolje i food-prosessor. Tilsett nøtter, fibersirup, himalayasalt og matchapulver og bland sammen - smak til underveis.

  2. Ha massen over på bakepapir og form til en stor avlang firkantet bar. Sett i kjøleskapet til baren har stivnet og rut deretter opp i ønsket størrelse. Dryss over litt smeltet sjokolade. Oppbevares kaldt.

TIPS!
- Doble gjerne oppskriften! De kan fint fryses.
- Valnøttene i matchabarene kan byttes ut mot andre nøtter.
- Matchabarene kan også lages uten matcha, du smaker ikke matchaen, men den er med på å gi deg forskjellige næringsstoffer.

Ingredienser:

- 3 modne bananer
- 3 dl lettkokte havregryn
- 1 dl kokosmasse
- 1 dl frø (chiafrø, linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner eller sesamfrø)
- 1 dl hakkede nøtter (mandler, valnøtter, macadamia eller hasselnøtter)
- 1/2 dl hakket mørk sjokolade (70% kakao)
- ½ dl tørkede tranbær (om du har)
- 1 ts kanel
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1 klype salt (smak til)

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bruk en gaffel eller en stavmikser og mos bananene i en bakebolle. Bland i resten av ingrediensene og la røren stå å svelle i 10 minutter. Bruk en spiseskje per energibar og bruk fingrene til å forme røren slik du selv
ønsker. Stekes midt i ovnen i omtrent 15 minutter til energibarene har fått en fin, gylden farge. Husk at ovner er forskjellige, så det kan være lurt å følge med så de ikke blir brente. Jeg oppbevarer mine energibarer i fryseren, da holder de seg lenge. Ta opp et par før du reiser på jobb, skole eller ut på ærend – de tiner før du vet ordet av det!

bottom of page