Copyright © 2019 Studio Balanse - Medisinsk Yogasenter i Tønsberg

post@studiobalanse.no   *   975 98 430

 
UTGÅTT

MediYoga = Medisinsk Yoga

 

Hva er MediYoga?

MediYoga er en terapeutisk form av Kundaliniyoga og består av enkle fysiske øvelser, skjønne pusteteknikker i tillegg til meditasjon. Alle øvelser utføres med utgangspunkt i hver enkelts evne og kapasitet på en myk, deilig ullmatte eller på stol hvis det passer deg bedre.

 

Hva gjør MediYoga?

MediYoga kan vise til svært gode helseeffekter. Det parasympatiske nervesystemet stimuleres kraftig, og man opplever en ro og avspenning som gjør at blodtrykk, puls og nivået av stresshormoner senkes og spenningshodepine reduseres. De langsomme øvelsene gjør også at en kommer lengre ned i muskulaturen ved at en bruker de dype, ikke så sterke muskelfibrene.

 

Bedre bevegelse, fordøyelse, pust, cellefornyelse, hormonproduksjon og detox er andre postive virkninger MediYoga har på kroppen din!

 

MediYoga som medisin?

Mediyoga er utviklet under klinisk og terapeutisk arbeid med vitenskapelige studier ved blant annet Karolinska Institutet, Danderyd Sykehus og Huddinge sykehus i Stockholm. MediYoga kan anvendes ved ulike sykdommer og lidelser, som f eks astma, stress/utbrenthet, ulike former av ryggproblemer, nakkeplager, muskelsmerter, hjertelidelser, søvnforstyrrelser, spiseforstyrrelser, migrene m.m. Men man behøver slettes ikke ha plager for å ha stort utbytte av å gjøre MediYoga - MediYoga er egnet for alle!

 

Hva skiller MediYoga fra andre yogaformer?

MediYoga kan anvendes ved rehabilitering, forebygging og behandling og er utviklet for at syke og utmattede personer kan gjøre det. Alle som instruerer i MediYoga har medisinsk kompetanse, og forstår yogaens effekter fra et helseperspektiv.

Les mer om MediYoga på www.mediyoga.no

Tre gode videoer

Intervju med lege og forsker

Ivana Hollan om MediYoga.

Ryggvondt og MediYoga - hør nevrokirurgens anbefalinger.

Medisinsk yogaprogram for å minske spenninger i rygg, skuldre, nakke og kjeve.